Vergelijkende tabel van kornoelje variëteiten

Vergelijkende tabel over de vorm van de vruchten, de opbrengst, de vroegheid en de spreiding van de vruchtvorming, en een nutritionele vergelijking


VERGELIJKING VAN DE VRUCHTEN VAN MANNELIJKE KORNOELJE VARIËTEITEN

Kleur van de vruchtVorm van de vruchtSmaak van de vruchtGewicht of kaliber van de vrucht
Alyoshageelovaalzeer smakelijke vruchten3,5-5,7 g
Basiaroodrond of ovaalkenmerkende tanninerijke smaak5-8 g
Bolestraszycki donker kersenroodpeervormigzoete en smakelijke vruchten4-7 g
Bukowińskigeelovaal-3,5-4,5 g
Byldadonker roodpeervormigsmakelijke vruchten 6-7,3 g en tot 10 g
Czarekroodovaal-gros fruit
Dublanydonker roodpeervormigzeer zoete vruchten3,3-4,5 g
Egzoticznyjdonker roodfles-peer vormigsmakelijke vruchten6,8-8,5 g
Elegantnyj rood-zwartfles-peer vormigzeer smakelijke vruchten5,8 g
Elenalicht rood / donker roodfleszoete en zeer sappige vruchten5 g
Flavageelrond of ovaal-gemiddeld kaliber
Floriankarood / donker roodovaal-3,4-4,5 g
Jantarnyj geel, donker amberovaalsappige en smakelijke vruchten3,2-4 g
Jewgieniadonker roodovaalsappige en smakelijke vruchten6-7,6 g
Juliusz roze-roodrond-3,5 à 4,5 g
Kasanlakroodovaal-jusqu’à 10 g
Kaukasus rood / zwart noirovaalsmakelijke vruchtengemiddeld kaliber
Korrałowyj oranjerondzeer smakelijke en zoete vruchten3,4-4,4 g
KorałŁowyj Markaceriserondeen van de meest smakelijke Oekraïense variëteiten5,8-6,8 g
Kostiaroodpeervormig-6-10 g
Kresowiakdonker roodpeervormig-3-4,5 g
Łukianowskij rood / zwart noirpeervormigstevig, sappig en aromatisch vruchtvlees6-7,5 g
Macrocarpa ronge foncépeervormigzeer smakelijke vruchtenjusqu’à 10 g
Marceli roodovaalsmakelijke vruchten met een vleugje peer3,4 à 4,6 g
Matadorroodovaalsmakelijke en sappige vruchten6,5 à 8,9 g
Nieżnyj geelflessmakelijke vruchten, zacht en zoet vruchtvlees4-5,5 g
Nikołka rood / zwart noirfles-peer vormigsappige en aromatische vruchten met een zoete en licht zure smaak bij rijpheid5,7 g
Oryginalnyj rood / zwart noirfleszoete en smakelijke vruchten4,4-4,8 g
Paczoski roodovaalsmakelijke dessertvariëteit3 à 6 g
Podolskiroodovaal-3-4,5 g
Raciborski donker kersenroodovaal-3-4,5 g
Radost rood / zwart noirovaallicht zure, sappige vruchten5,5-6,5 g
Schönbrunner Gourmetdonker roodovaalzoete en smakelijke vruchten4,9 à 7,7 g
Semenrood / zwart noirpeervormigzeer smakelijke en zoete vruchten6-7,2 g
Shandonker roodrondsmakelijke vruchtengroot kaliber
Słowianinroodpeervormigzeer smakelijke en zoete vruchten3,6 à 4,65 g
Starokijewski donker roodfles-peer vormigsappige, aromatische en zeer smakelijke vruchten6-8 g
Swietlaczok rood / zwartfles-peer vormigdicht, zoet en zuur vruchtvlees, zeer aromatisch6,5-10 g
Swietłana donker roodovaaleen van de zoetste en smakelijkste variëteiten3,5-5 g
Szafer donker kersenroodpeervormigvariëteit met het hoogste suikergehalte3,5-5, g
Władymirskij rood / zwart noirpeervormigzoete en relatief zure vrucht7,5-9,5 g
Wydubieckij donker roodpeer, een van de langste variëteitensappige en zure vrucht6,5-7,6 g


VERGELIJKING VAN DE OPBRENGST VAN KORNOELJE VARIËTEITEN​

Gemiddeld gewicht of kaliber van de vruchtGewicht van de pit in g of % van het vruchtgewichtGemiddeld drogestofgehalte ProductiviteitOpbrengst op 10/15/20 jaar (kilos)
Alosza3,5-5,7 g10-11 %-20,00 %-12-15
Basia5-8 g0,52 g----
Bolestraszycki 4-7 g16,00 %----
Bukowiński3,5-4,5 g11,00 %-20-x-45-x
Bylda 6-7,3 g en tot 10 g0,8 g----
Czarekgros fruit-----
Dublany3,3-4,5 g11,00 %--een van de variëteiten die de grootste vruchten produceert onder de vroege variëteiten-
Egzoticznyj6,8-8,5 g10,00 %---28-45-x
Elegantnyj 5,8 g11,00 %-22,00 %-25-45-80
Elena5 g9,00 %kleine pit32,30 %stabiele en hoge opbrengst25-35-50
Flavagemiddeld kaliber-----
Florianka3,4-4,5 g11,00 %----
Jantarnyj 3,2-4 g11,00 %-20,30 %een van de meest productieve variëteiten30-x-60
Jewgienia6-7,6 g8,5-10 %-21,20 %-27-x-70
Juliusz 3,5 à 4,5 g0,33 g--productieve variëteit-
Kasanlakjusqu’à 10 g-----
Kaukasus gemiddeld kaliber-----
Korrałowyj 3,4-4,4 g11,4-12,1 %-19,70 %-x-40-65
KorałŁowyj Marka5,8-6,8 g10,00 %---36-x-x
Kostia6-10 g11,7 %%pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees22,00 %-x-45-x
Kresowiak3-4,5 g15 %%----
Łukianowskij 6-7,5 g10,00 %-22,40 %-x-40-60
Macrocarpa jusqu’à 10 g-----
Marceli 3,4 à 4,6 g0,36 g----
Matador6,5 à 8,9 g0,7 g----
Nieżnyj 4-5,5 g10,00 %---15-35-40
Nikołka 5,7 g9,00 %pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees21,70 %zeer stabiele en hoge opbrengst15-35-65
Oryginalnyj 4,4-4,8 g9pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees20,80 %-20-x-x
Paczoski 3 à 6 g-----
Podolski3-4,5 g10,00 %----
Raciborski 3-4,5 g12,00 %----
Radost 5,5-6,5 g10,40 %pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees24,00 %zeer stabiele en hoge opbrengst18-30-50
Schönbrunner Gourmet4,9 à 7,7 g0,6 g----
Semen6-7,2 g11,00 %---22,5
Shangroot kaliber-----
Słowianin3,6 à 4,65 g0,5 g----
Starokijewski 6-8 g10,40 %pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees20,00 %-25-40-70
Swietlaczok 6,5-10 g7,50 %22,70 %x-45-x
Swietłana 3,5-5 g14,00 %---
Szafer 3,5-5, g14,00 %----
Władymirskij 7,5-9,5 g10,00 %-20,00 %een van de meest productieve variëteitenx-30-60
Wydubieckij 6,5-7,6 g10-10,5 %pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees20,00 %een van de meest productieve variëteiten35


VERGELIJKING VAN DE VRUCHTPERIODE VAN KORNOELJEVARIËTEITEN

rijpingsperiode van de vruchtvallen de vruchten of nietrijpheid na het plukkenuniforme rijpheid of niet
Aloszaultravroeg ras, een van de vroegste variëteiten, half augustus---
Basiavrij laat ras, eind september---
Bolestraszycki midseizoenras, eind september--maturité uniforme
Bukowińskimidseizoenvarïeteit---
Byldavariété tardive---
Czarekmidseizoenvarïeteit---
Dublanyvariété précoce, début septembre-- maturité uniforme
Egzoticznyjmidseizoenvarïeteit, mi-septembre fruit persistant longtemps sur l’arbre après maturité--
Elegantnyj variété ultraprécoce, fin aoûtfruit persistant longtemps sur l’arbre jusqu’à sécher-maturité pratiquement uniforme
Elenavariété ultraprécoce, fin août-fruits mûrissent très bien après la cueillette-
Flavami-août--maturité uniforme
Floriankavariété tardive, fin septembrecourte période de récolte--
Jantarnyj midseizoenvarïeteit, de la mi- à la fin septembrefruits tombent au sol--
Jewgieniafin septembrefruit persistant assez longtemps sur l’arbrefruit mûrit très bien après la récolte,-
Juliusz vers la mi-septembrefruits tombent au sol-maturité uniforme sur une courte période
Kasanlakmiddelvroeg rasfruits tombent au sol--
Kaukasus ----
Korrałowyj middelvroeg rasfruits tombent au solfruits mûrissent bien après la cueillettematurité hétérogène
KorałŁowyj Markamidseizoenvarïeteit, mi-septembre---
Kostiavariété tardive---
Kresowiakmidseizoenvarïeteit--maturité uniforme
Łukianowskij midseizoenvarïeteit, mi-septembrepas de chute--
Macrocarpa variété tardive--
Marceli ----
Matadorvariété tardive, mi- à fin octobre---
Nieżnyj variété ultraprécoce, fin aoûtfruits tombent au sol-
Nikołka variété ultraprécoce, mi-août, une des variétés ukrainiennes les plus précoces--maturité presque uniforme
Oryginalnyj midseizoenras, eind septemberpas de chute-maturité uniforme
Paczoski variété de mi-saison, deuxième moitié du mois de septembre---
Podolskivariété tardive---
Raciborski variété de mi-saison, deuxième moitié du mois de septembre---
Radost variété précoce, mi-septembrefruits persistant sur l’arbre pendant longtemps--
Schönbrunner Gourmetvariété tardive---
Semenvariété tardive---
Shanmidseizoenvarïeteit---
Słowianinvariété tardive---
Starokijewski midseizoenvarïeteit, mi-septembrepas de chute--
Swietlaczok variété de mi-saison, mi-septembre, fruits ne s’abîment pas---
Swietłana midseizoenras, eind septemberfruits tombent au sol période de maturité courtematurité uniforme
Szafer variété de mi-saison, deuxième quinzaine de septembre--maturité uniforme
Władymirskij variété de mi-saison, de la fin août à la fin septembre---
Wydubieckij variété de mi-saison, première moitié du mois de septembrepas de chute-maturité uniforme


COMPARATIF NUTRITIONNEL DES VARIÉTÉS DE CORNOUILLERS MALES (Cornus Mas)

sucresacides organiquesvitamine C par 100 g de fruits
Alosza12,00 %1,4-1,5 %117-145 mg
Basia---
Bolestraszycki 14,00 %2,80 %41 mg 
Bukowiński12,50 %1,5-1,6 %-
Bylda---
Czarek---
Dublany14,00 %2,40 %34 mg
Egzoticznyj10,40 %--
Elegantnyj 9,00 %1,90 %110 mg
Elena7,70 %1,60 %-
Flava---
Florianka10,00 %2,80 %31 mg
Jantarnyj 9,60 %1,70 %121 mg
Jewgienia8,8-10,7 %1,80 %-
Juliusz 11,00 %3,00 %-
Kasanlak---
Kaukasus ---
Korrałowyj 9,10 %1,50 %117 mg
KorałŁowyj Marka13,00 %1,20 %-
Kostia---
Kresowiak15,00 %2,50 %-
Łukianowskij 8,40 % 1,7-1,9 %127,8 mg
Macrocarpa ---
Marceli ---
Matador---
Nieżnyj ---
Nikołka 8,60 %1,30 % 119 mg
Oryginalnyj 10,50 %1,70 %-
Paczoski 13,00 %2,70 %42 mg
Podolski10,20 %3,2 %%-
Raciborski 14,00 %3,00 %35 mg
Radost 7,10 %1,40 %106 mg
Schönbrunner Gourmet---
Semen10,80 %1,60 %-
Shan---
Słowianin---
Starokijewski 7,80 %2,20 %-
Swietlaczok 10,00 %1,80 %150 mg
Swietłana 14,00 %2,50 % 200 mg
Szafer 16,00 %2,40 %58 mg
Władymirskij 3,50 %1,80 %142-150 mg
Wydubieckij 7,50 %1,50 %157 mg