Vergelijkende tabel van kornoelje variëteiten
Vergelijkende tabel over de vorm van de vruchten, de opbrengst, de vroegheid en de spreiding van de vruchtvorming, en een nutritionele vergelijking
VERGELIJKING VAN DE VRUCHTEN VAN MANNELIJKE KORNOELJE VARIËTEITEN
Kleur van de vrucht | Vorm van de vrucht | Smaak van de vrucht | Gewicht of kaliber van de vrucht | |
Alyosha | geel | ovaal | zeer smakelijke vruchten | 3,5-5,7 g |
Basia | rood | rond of ovaal | kenmerkende tanninerijke smaak | 5-8 g |
Bolestraszycki | donker kersenrood | peervormig | zoete en smakelijke vruchten | 4-7 g |
Bukowiński | geel | ovaal | - | 3,5-4,5 g |
Bylda | donker rood | peervormig | smakelijke vruchten | 6-7,3 g en tot 10 g |
Czarek | rood | ovaal | - | gros fruit |
Dublany | donker rood | peervormig | zeer zoete vruchten | 3,3-4,5 g |
Egzoticznyj | donker rood | fles-peer vormig | smakelijke vruchten | 6,8-8,5 g |
Elegantnyj | rood-zwart | fles-peer vormig | zeer smakelijke vruchten | 5,8 g |
Elena | licht rood / donker rood | fles | zoete en zeer sappige vruchten | 5 g |
Flava | geel | rond of ovaal | - | gemiddeld kaliber |
Florianka | rood / donker rood | ovaal | - | 3,4-4,5 g |
Jantarnyj | geel, donker amber | ovaal | sappige en smakelijke vruchten | 3,2-4 g |
Jewgienia | donker rood | ovaal | sappige en smakelijke vruchten | 6-7,6 g |
Juliusz | roze-rood | rond | - | 3,5 à 4,5 g |
Kasanlak | rood | ovaal | - | jusqu’à 10 g |
Kaukasus | rood / zwart noir | ovaal | smakelijke vruchten | gemiddeld kaliber |
Korrałowyj | oranje | rond | zeer smakelijke en zoete vruchten | 3,4-4,4 g |
KorałŁowyj Marka | cerise | rond | een van de meest smakelijke Oekraïense variëteiten | 5,8-6,8 g |
Kostia | rood | peervormig | - | 6-10 g |
Kresowiak | donker rood | peervormig | - | 3-4,5 g |
Łukianowskij | rood / zwart noir | peervormig | stevig, sappig en aromatisch vruchtvlees | 6-7,5 g |
Macrocarpa | ronge foncé | peervormig | zeer smakelijke vruchten | jusqu’à 10 g |
Marceli | rood | ovaal | smakelijke vruchten met een vleugje peer | 3,4 à 4,6 g |
Matador | rood | ovaal | smakelijke en sappige vruchten | 6,5 à 8,9 g |
Nieżnyj | geel | fles | smakelijke vruchten, zacht en zoet vruchtvlees | 4-5,5 g |
Nikołka | rood / zwart noir | fles-peer vormig | sappige en aromatische vruchten met een zoete en licht zure smaak bij rijpheid | 5,7 g |
Oryginalnyj | rood / zwart noir | fles | zoete en smakelijke vruchten | 4,4-4,8 g |
Paczoski | rood | ovaal | smakelijke dessertvariëteit | 3 à 6 g |
Podolski | rood | ovaal | - | 3-4,5 g |
Raciborski | donker kersenrood | ovaal | - | 3-4,5 g |
Radost | rood / zwart noir | ovaal | licht zure, sappige vruchten | 5,5-6,5 g |
Schönbrunner Gourmet | donker rood | ovaal | zoete en smakelijke vruchten | 4,9 à 7,7 g |
Semen | rood / zwart noir | peervormig | zeer smakelijke en zoete vruchten | 6-7,2 g |
Shan | donker rood | rond | smakelijke vruchten | groot kaliber |
Słowianin | rood | peervormig | zeer smakelijke en zoete vruchten | 3,6 à 4,65 g |
Starokijewski | donker rood | fles-peer vormig | sappige, aromatische en zeer smakelijke vruchten | 6-8 g |
Swietlaczok | rood / zwart | fles-peer vormig | dicht, zoet en zuur vruchtvlees, zeer aromatisch | 6,5-10 g |
Swietłana | donker rood | ovaal | een van de zoetste en smakelijkste variëteiten | 3,5-5 g |
Szafer | donker kersenrood | peervormig | variëteit met het hoogste suikergehalte | 3,5-5, g |
Władymirskij | rood / zwart noir | peervormig | zoete en relatief zure vrucht | 7,5-9,5 g |
Wydubieckij | donker rood | peer, een van de langste variëteiten | sappige en zure vrucht | 6,5-7,6 g |
VERGELIJKING VAN DE OPBRENGST VAN KORNOELJE VARIËTEITEN
Gemiddeld gewicht of kaliber van de vrucht | Gewicht van de pit in g of % van het vruchtgewicht | Gemiddeld drogestofgehalte | Productiviteit | Opbrengst op 10/15/20 jaar (kilos) | ||
Alosza | 3,5-5,7 g | 10-11 % | - | 20,00 % | - | 12-15 |
Basia | 5-8 g | 0,52 g | - | - | - | - |
Bolestraszycki | 4-7 g | 16,00 % | - | - | - | - |
Bukowiński | 3,5-4,5 g | 11,00 % | - | 20 | - | x-45-x |
Bylda | 6-7,3 g en tot 10 g | 0,8 g | - | - | - | - |
Czarek | gros fruit | - | - | - | - | - |
Dublany | 3,3-4,5 g | 11,00 % | - | - | een van de variëteiten die de grootste vruchten produceert onder de vroege variëteiten | - |
Egzoticznyj | 6,8-8,5 g | 10,00 % | - | - | - | 28-45-x |
Elegantnyj | 5,8 g | 11,00 % | - | 22,00 % | - | 25-45-80 |
Elena | 5 g | 9,00 % | kleine pit | 32,30 % | stabiele en hoge opbrengst | 25-35-50 |
Flava | gemiddeld kaliber | - | - | - | - | - |
Florianka | 3,4-4,5 g | 11,00 % | - | - | - | - |
Jantarnyj | 3,2-4 g | 11,00 % | - | 20,30 % | een van de meest productieve variëteiten | 30-x-60 |
Jewgienia | 6-7,6 g | 8,5-10 % | - | 21,20 % | - | 27-x-70 |
Juliusz | 3,5 à 4,5 g | 0,33 g | - | - | productieve variëteit | - |
Kasanlak | jusqu’à 10 g | - | - | - | - | - |
Kaukasus | gemiddeld kaliber | - | - | - | - | - |
Korrałowyj | 3,4-4,4 g | 11,4-12,1 % | - | 19,70 % | - | x-40-65 |
KorałŁowyj Marka | 5,8-6,8 g | 10,00 % | - | - | - | 36-x-x |
Kostia | 6-10 g | 11,7 %% | pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees | 22,00 % | - | x-45-x |
Kresowiak | 3-4,5 g | 15 %% | - | - | - | - |
Łukianowskij | 6-7,5 g | 10,00 % | - | 22,40 % | - | x-40-60 |
Macrocarpa | jusqu’à 10 g | - | - | - | - | - |
Marceli | 3,4 à 4,6 g | 0,36 g | - | - | - | - |
Matador | 6,5 à 8,9 g | 0,7 g | - | - | - | - |
Nieżnyj | 4-5,5 g | 10,00 % | - | - | - | 15-35-40 |
Nikołka | 5,7 g | 9,00 % | pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees | 21,70 % | zeer stabiele en hoge opbrengst | 15-35-65 |
Oryginalnyj | 4,4-4,8 g | 9 | pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees | 20,80 % | - | 20-x-x |
Paczoski | 3 à 6 g | - | - | - | - | - |
Podolski | 3-4,5 g | 10,00 % | - | - | - | - |
Raciborski | 3-4,5 g | 12,00 % | - | - | - | - |
Radost | 5,5-6,5 g | 10,40 % | pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees | 24,00 % | zeer stabiele en hoge opbrengst | 18-30-50 |
Schönbrunner Gourmet | 4,9 à 7,7 g | 0,6 g | - | - | - | - |
Semen | 6-7,2 g | 11,00 % | - | - | - | 22,5 |
Shan | groot kaliber | - | - | - | - | - |
Słowianin | 3,6 à 4,65 g | 0,5 g | - | - | - | - |
Starokijewski | 6-8 g | 10,40 % | pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees | 20,00 % | - | 25-40-70 |
Swietlaczok | 6,5-10 g | 7,50 % | 22,70 % | x-45-x | ||
Swietłana | 3,5-5 g | 14,00 % | - | - | - | |
Szafer | 3,5-5, g | 14,00 % | - | - | - | - |
Władymirskij | 7,5-9,5 g | 10,00 % | - | 20,00 % | een van de meest productieve variëteiten | x-30-60 |
Wydubieckij | 6,5-7,6 g | 10-10,5 % | pit die gemakkelijk loskomt van het vruchtvlees | 20,00 % | een van de meest productieve variëteiten | 35 |
VERGELIJKING VAN DE VRUCHTPERIODE VAN KORNOELJEVARIËTEITEN
rijpingsperiode van de vrucht | vallen de vruchten of niet | rijpheid na het plukken | uniforme rijpheid of niet | |
Alosza | ultravroeg ras, een van de vroegste variëteiten, half augustus | - | - | - |
Basia | vrij laat ras, eind september | - | - | - |
Bolestraszycki | midseizoenras, eind september | - | - | maturité uniforme |
Bukowiński | midseizoenvarïeteit | - | - | - |
Bylda | variété tardive | - | - | - |
Czarek | midseizoenvarïeteit | - | - | - |
Dublany | variété précoce, début septembre | - | - | maturité uniforme |
Egzoticznyj | midseizoenvarïeteit, mi-septembre | fruit persistant longtemps sur l’arbre après maturité | - | - |
Elegantnyj | variété ultraprécoce, fin août | fruit persistant longtemps sur l’arbre jusqu’à sécher | - | maturité pratiquement uniforme |
Elena | variété ultraprécoce, fin août | - | fruits mûrissent très bien après la cueillette | - |
Flava | mi-août | - | - | maturité uniforme |
Florianka | variété tardive, fin septembre | courte période de récolte | - | - |
Jantarnyj | midseizoenvarïeteit, de la mi- à la fin septembre | fruits tombent au sol | - | - |
Jewgienia | fin septembre | fruit persistant assez longtemps sur l’arbre | fruit mûrit très bien après la récolte, | - |
Juliusz | vers la mi-septembre | fruits tombent au sol | - | maturité uniforme sur une courte période |
Kasanlak | middelvroeg ras | fruits tombent au sol | - | - |
Kaukasus | - | - | - | - |
Korrałowyj | middelvroeg ras | fruits tombent au sol | fruits mûrissent bien après la cueillette | maturité hétérogène |
KorałŁowyj Marka | midseizoenvarïeteit, mi-septembre | - | - | - |
Kostia | variété tardive | - | - | - |
Kresowiak | midseizoenvarïeteit | - | - | maturité uniforme |
Łukianowskij | midseizoenvarïeteit, mi-septembre | pas de chute | - | - |
Macrocarpa | variété tardive | - | - | |
Marceli | - | - | - | - |
Matador | variété tardive, mi- à fin octobre | - | - | - |
Nieżnyj | variété ultraprécoce, fin août | fruits tombent au sol | - | |
Nikołka | variété ultraprécoce, mi-août, une des variétés ukrainiennes les plus précoces | - | - | maturité presque uniforme |
Oryginalnyj | midseizoenras, eind september | pas de chute | - | maturité uniforme |
Paczoski | variété de mi-saison, deuxième moitié du mois de septembre | - | - | - |
Podolski | variété tardive | - | - | - |
Raciborski | variété de mi-saison, deuxième moitié du mois de septembre | - | - | - |
Radost | variété précoce, mi-septembre | fruits persistant sur l’arbre pendant longtemps | - | - |
Schönbrunner Gourmet | variété tardive | - | - | - |
Semen | variété tardive | - | - | - |
Shan | midseizoenvarïeteit | - | - | - |
Słowianin | variété tardive | - | - | - |
Starokijewski | midseizoenvarïeteit, mi-septembre | pas de chute | - | - |
Swietlaczok | variété de mi-saison, mi-septembre, fruits ne s’abîment pas | - | - | - |
Swietłana | midseizoenras, eind september | fruits tombent au sol | période de maturité courte | maturité uniforme |
Szafer | variété de mi-saison, deuxième quinzaine de septembre | - | - | maturité uniforme |
Władymirskij | variété de mi-saison, de la fin août à la fin septembre | - | - | - |
Wydubieckij | variété de mi-saison, première moitié du mois de septembre | pas de chute | - | maturité uniforme |
COMPARATIF NUTRITIONNEL DES VARIÉTÉS DE CORNOUILLERS MALES (Cornus Mas)
sucres | acides organiques | vitamine C par 100 g de fruits | |
Alosza | 12,00 % | 1,4-1,5 % | 117-145 mg |
Basia | - | - | - |
Bolestraszycki | 14,00 % | 2,80 % | 41 mg |
Bukowiński | 12,50 % | 1,5-1,6 % | - |
Bylda | - | - | - |
Czarek | - | - | - |
Dublany | 14,00 % | 2,40 % | 34 mg |
Egzoticznyj | 10,40 % | - | - |
Elegantnyj | 9,00 % | 1,90 % | 110 mg |
Elena | 7,70 % | 1,60 % | - |
Flava | - | - | - |
Florianka | 10,00 % | 2,80 % | 31 mg |
Jantarnyj | 9,60 % | 1,70 % | 121 mg |
Jewgienia | 8,8-10,7 % | 1,80 % | - |
Juliusz | 11,00 % | 3,00 % | - |
Kasanlak | - | - | - |
Kaukasus | - | - | - |
Korrałowyj | 9,10 % | 1,50 % | 117 mg |
KorałŁowyj Marka | 13,00 % | 1,20 % | - |
Kostia | - | - | - |
Kresowiak | 15,00 % | 2,50 % | - |
Łukianowskij | 8,40 % | 1,7-1,9 % | 127,8 mg |
Macrocarpa | - | - | - |
Marceli | - | - | - |
Matador | - | - | - |
Nieżnyj | - | - | - |
Nikołka | 8,60 % | 1,30 % | 119 mg |
Oryginalnyj | 10,50 % | 1,70 % | - |
Paczoski | 13,00 % | 2,70 % | 42 mg |
Podolski | 10,20 % | 3,2 %% | - |
Raciborski | 14,00 % | 3,00 % | 35 mg |
Radost | 7,10 % | 1,40 % | 106 mg |
Schönbrunner Gourmet | - | - | - |
Semen | 10,80 % | 1,60 % | - |
Shan | - | - | - |
Słowianin | - | - | - |
Starokijewski | 7,80 % | 2,20 % | - |
Swietlaczok | 10,00 % | 1,80 % | 150 mg |
Swietłana | 14,00 % | 2,50 % | 200 mg |
Szafer | 16,00 % | 2,40 % | 58 mg |
Władymirskij | 3,50 % | 1,80 % | 142-150 mg |
Wydubieckij | 7,50 % | 1,50 % | 157 mg |